Veel gestelde vragen

 

Is het mogelijk direct in te stappen bij de training Lean uitgebreid of Lean Expert, of dient daarvoor

eerst Lean Basis en Uitgebreid gevolgd te worden? 

 

Er kan op elk niveau ingestapt worden. De trainingen hebben een modulaire opbouw. Dus door het volgen van bijvoorbeeld de training Lean Expert worden de elementen van Lean Basis en Lean Uitgebreid eveneens doorlopen.

 

Wat is de benodigde vooropleiding voor de training?

 

De trainingen kunnen zonder specifieke vooropleiding gevolgd worden.

 

Wat is de achtergrond van de deelnemers?

 

Het merendeel van de deelnemers heeft een functie als leidinggevende, procesverbeteraar of consultant, of heeft een dergelijke functie op het oog.

 

Zijn de trainingen ook door freelance consultants en ZZP-ers te volgen?

 

De trainingen kunnen door iedereen gevolgd worden.

 

Worden de trainingen ook in het Engels gegeven?

 

De trainingen op open inschrijving worden allemaal in het Nederlands gegeven. Incompany trainingen kunnen wij in het Engels aanbieden. Neem hiervoor contact met op ons, info@leancg.nl

 

Hoeveel tijd heb je nodig voor het uitvoeren van de praktijkopdrachten?

 

Voor Lean Uitgebreid: minimaal 4 uur

Voor Lean Expert: minimaal 4 uur


Wanneer kom ik in aanmerking voor een Lean Black Belt training?

De eerste stap naar het Lean Black Belt certificaat is het opdoen van ervaring. Na je Lean Green Belt zul je eerst kilometers moeten maken als Lean expert. Normaal gesproken hebben mensen na het halen van hun Lean Green Belt minimaal een half jaar, maar vaak een jaar nodig voor ze een verbetertraject hebben afgerond dat ze kunnen inbrengen als praktijkcase voor het Lean Black Belt examen. Als dit verbetertraject een paar maanden onderweg is, dan is het een goed moment om de Lean Black Belt training te volgen. Daarin vind je verdieping op de Lean Green Belt training en helpen we je met de voorbereiding voor het Lean Black Belt examen.

Moet ik Lean Green Belt gecertificeerd zijn voor een Lean Black Belt training?

Ja, voor het volgen van de Lean Black Belt training moet je het Lean Green Belt certificaat van het LCS (Lean Competency System) hebben behaald. Mocht je een Lean Green Belt vooropleiding hebben met een andere certificering zullen we je alsnog vragen om de Lean Green Belt bij ons te volgen. Dit is één van de voorwaarden voor het behalen van het Lean Black Belt certificaat. Op deze manier kunnen wij garant staan voor het niveau van de Lean Black Belts.


Deelnemers die al een andere vooropleiding op het gebied van Lean elders hebben gevolgd geven overigens aan dat ze het nuttig en leuk vonden de Lean Green Belt training te volgen. Onze manier van trainen, met veel aandacht voor oefenen, interactie, verrassende werkvormen en plezier, wordt hoog gewaardeerd. Ook bij de meer ervaren deelnemers. Daarnaast blijkt uit ervaring dat het opnieuw volgen van de Lean Green Belt training nieuwe inzichten en waardevolle leerervaringen oplevert.