Hein Teurlings
Lean consultant & trainer

Kritisch, passie voor het ontwikkelen van mensen, energiek

Hein is sinds 2017 werkzaam bij de Lean Consultancy Group als Lean consultant en trainer. Hij heeft zijn Bachelor International Business en zijn Master Accountancy behaald aan de Universiteit van Tilburg. Daarna is hij gestart als Finance trainee bij ABN AMRO, waar dit avontuur vanwege zijn brede interesse niet bij Finance is gebleven. Hein zijn nieuwsgierigheid heeft hem binnen ruim zeven jaar ABN AMRO geleid van graduate recruiter tot kantoordirecteur en van strategisch consultant tot uiteindelijk Lean consultant.

Als leidinggevende van drie kantoren heeft hij geleerd om Lean-technieken toe te passen op de werkvloer. Lean was voor Hein een middel om de doelstellingen met zijn team te bereiken en hij ziet het toepassen van Lean niet als doel op zich. Als Lean expert bij ABN AMRO kon hij hier verder mee aan de slag door processen te versimpelen en verspillingen te elimineren. Wat Hein vooral gegrepen heeft is het creëren van een cultuur van continu verbeteren, waarin iedere medewerker ook zijn of haar verantwoordelijkheid pakt. Hij zal door middel van feedback altijd proberen de verantwoordelijkheid bij de groep te leggen. Zijn grootste succes heeft hij geboekt bij een team dat een ongelooflijke werkdruk had. Lean heeft daar bijgedragen aan minder stress en overwerken, meer lol, betere afstemming en efficiënter werken terwijl de klant hier geen hinder van heeft ondervonden.

Hein is kritisch, maar houdt er van op enthousiaste wijze mensen mee te nemen, te helpen en te coachen. Hij heeft een passie voor het ontwikkelen van mensen en heeft daarin zichzelf ook ontwikkeld door het doen van diverse coaching opleidingen.

Als energiek persoon kan hij moeilijk stilzitten en dat vertaalt zich ook door naar zijn vrije tijd. In het weekend geniet hij van het leven in Amsterdam met zijn vrouw en zoontje, is hij te vinden achter de draaitafel als DJ, staat hij op het hockeyveld of brouwt met vrienden zijn eigen bier.

 

Gratis webinar Lean Kennismaking

Zou jij Lean eens kernachtig willen ervaren? Meld je dan gratis aan voor het webinar Lean Kennismaking.

aanmelden