Luciano Landzaad
Trainer, coach en consultant

Authentiek, betrokken, verbinder met empathie

Luciano werkt sinds 2018 als trainer, coach en consultant bij LCG.

Hij heeft gevoel voor mensen en hun omgeving. Dit zorgde ervoor dat Luciano als middelbare scholier vol nieuwsgierigheid voor een culturele uitwisseling naar Japan vertrok. Tijdens deze periode raakte hij gehecht aan de cultuur en bewonderde hij de drang tot continue verbetering die hij observeerde bij anderen om zich heen. Deze observatie plantte het Lean-zaadje bij Luciano. Hij koos er daarna voor om de studie Talen en Culturen van Japan (BA) aan de Universiteit Leiden te volgen.

Vanwege zijn brede interesse in de interactie tussen mensen en cultuur studeerde Luciano ook Culture, Organization and Management (MSc) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Dit bood hem een venster om te begrijpen welke rol cultuur inneemt binnen verschillende soorten organisaties. Daarbij leerde hij hoe cultuur ingezet en begrepen kan worden bij, onder andere, complexe verandertrajecten.

In de jaren daarna werkte Luciano bij Aegon, waarbij hij zich ook graag bezighield met continu verbeteren. Vaak geïnspireerd door de Lean en Agile filosofie. Niet alleen door theorie, maar ook door het gedrag dat hierbij hoort. Luciano werkte, onder andere, als coördinator van een pensioenafdeling en als coach van zelforganiserende teams.

Luciano heeft een open persoonlijkheid, reflecteert graag op zijn eigen handelen en stelt zich hiermee ook kwetsbaar op. Dit zorgt ervoor dat anderen zich snel veilig en vertrouwd bij hem voelen. Hij zet deze omgangsvorm graag in om continu iets los te maken bij de mensen om hem heen; graag via een lach, maar ook door simpelweg mensen aan te spreken op gedrag, het stellen van doordachte vragen of het voorhouden van een spiegel. Luciano werkt graag in omgevingen waar menselijke interactie, uitdagende doelen en collectieve idealen elkaar ontmoeten. Hij gelooft er dan ook in dat werk veel plezier en zingeving moet bieden.

In zijn vrije tijd geniet Luciano vooral van reizen, zijn sociaal leven en heerlijk eten. Gezellig ergens een hapje eten met vrienden is pure ontspanning voor hem. Goed om ook nog te weten: Luciano is gek op chocolade. Dus wees gewaarschuwd.

 

 

Gratis webinar Lean Kennismaking

Zou jij Lean eens kernachtig willen ervaren? Meld je dan gratis aan voor het webinar Lean Kennismaking.

aanmelden