Merel van der Velde
Agile consultant & trainer - Lean consultant & trainer

Energiek, Positief & Verbinder

Merel is consultant bij de Lean Consultancy Group en actief als trainer voor agilescrumtrainingen.nl en leantrainingen.nl.

Merel heeft haar Bachelor International Business & Management aan de Rijksuniversiteit Groningen behaald en haar Master Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam (Rotterdam School of Management). Tijdens haar Master is ze onderdeel geweest van studentenadviesbureau Young Advisory Group, waar ze een aantal verandertrajecten als opdracht heeft gehad. Onder andere bij grote verzekeraars en een assessment bureau. Ook heeft zij de vestiging in Amsterdam opgezet.

Haar enthousiasme voor Lean is duidelijk naar boven gekomen toen zij bij ABN AMRO werkte als procesmanager en de Lean Green Belt training van de Lean Consultancy Group volgde. Met deze nieuw verkregen skills ging zij aan de slag met het optimaliseren van een aantal processen binnen ABN AMRO. Zo bracht zij collega’s van verschillende afdelingen samen, die constateerden dat fouten die laat in het proces zichtbaar werden voorin het proces voorkomen konden worden. Resultaat was een hogere ‘eerste keer goed’ en kortere doorlooptijden.

Hierna richtte zij haar pijlen op het optimaliseren van het interne (IT) verbeterproces van ABN AMRO. Zo werd haar passie voor Agile geboren. Van bottom-up team helpen met het opstarten van de Agile manier van werken tot het bijdragen aan ontwerpen van nieuwe afdelingen, Merel is er bij geweest. De meeste energie krijgt ze van het helpen van teams en organisaties om hún Agile manier van werken te ontdekken.

Merel is energiek, positief en helpt anderen graag. Zij is een enthousiaste connector die zich graag vast bijt in complexe vraagstukken. Zij stuurt met een pragmatische aanpak op het creëren van waarde. Daarmee zet zij organisaties en mensen in de positie ideeën om te zetten naar resultaten en om veranderen leuk te maken.

In haar vrije tijd reist Merel naar verre oorden, of door Nederland om vrienden te bezoeken. Zij is vaak in de sportschool te vinden, waar ze dan aan zware gewichten staat te sjorren. Thuis in Amsterdam maakt zij graag een lekker maal om van te genieten met vriend Bastiaan.

 

 

Gratis webinar Lean Kennismaking

Zou jij Lean eens kernachtig willen ervaren? Meld je dan gratis aan voor het webinar Lean Kennismaking.

aanmelden