Stefan Zielhuis
Lean consultant & trainer

Samenwerker, verbinder en analytisch

Stefan is als Lean consultant een trainer in dienst van de Lean Consultancy Group.

Als zoon van een professor in de epidemiologie kreeg Stefan al vroeg aangeleerd om zaken met ratio te benaderen, te analyseren en verbanden te leggen. Op latere leeftijd, na het ontmoeten van zijn vrouw Jenny en in zijn werk als verpleegkundige, leerde hij om hart en hoofd met elkaar te verbinden. Het is precies dát aspect binnen Lean dat Stefan zo erg aanspreekt. ‘Mensen gaan pas actief bijdragen aan continu verbeteren, wanneer zij diep van binnen voelen dat het meerwaarde oplevert.’

Stefans eerste kennismaking met Lean was tijdens het blok zorglogistiek van zijn deeltijd master Health Services Innovation aan de Universiteit van Maastricht. Volledig gegrepen werd hij echter pas toen hij in 2013 zijn Lean Green Belt behaalde en niet veel later zijn Black Belt. Tijdens zijn studiereis naar Japan is hij de Lean filosofie nog meer gaan doorleven en heeft hij inzichten opgedaan over de diepere betekenis van de verschillende concepten.

Binnen het Slingeland ziekenhuis heeft hij zijn kennis en ervaring van Lean ingezet om medewerkers in alle lagen van de organisatie te coachen om impact te bereiken middels inzet van Lean. Eerst in de rol als leidinggevende en later als Lean coach.

Anderen typeren Stefan als een rustig persoon met gedegen kennis. Hij weet mensen te inspireren om creatieve oplossingen te vinden door zijn eigen lef om te experimenteren en uit zijn comfortzone te treden. Vanuit zijn overtuiging dat iedereen het recht heeft om te leren is hij niet bang om heldere feedback te geven.

Stefan wordt gelukkig van het samen werken naar duurzame verbeteringen. Hierbij vindt hij het echt belangrijk dat er impact bereikt wordt. ‘Blije klanten maken blije medewerkers, maken blije klanten, maken…’ Zijn geluk haalt Stefan zeker niet alleen uit zijn werk. Hij spendeert zo veel mogelijk van zijn vrije tijd samen met zijn vrouw en twee kinderen. Lekker een rondje op de fiets door de Achterhoek, waar zij wonen, of een dagje uit zijn hier voorbeelden van. Ook vindt Stefan het heerlijk om zijn hardloopschoenen aan te trekken en een paar kilometer te rennen.

 

Gratis webinar Lean Kennismaking

Zou jij Lean eens kernachtig willen ervaren? Meld je dan gratis aan voor het webinar Lean Kennismaking.

aanmelden