Wintercourse Lean Expert

Haal versneld je Green Belt!

Summercourse LeanDe Lean Consultancy Group organiseert een Wintercourse Lean Expert. Wij bieden de mogelijkheid om vanaf 6 december binnen twee weken het internationaal erkend Lean Green Belt Certificaat te behalen. Deze Lean training duurt zes dagen (2 blokken van 3 dagen). Na de training heb je de eerste concrete resultaten binnen jouw organisatie behaald en mag je jezelf met recht een Lean expert noemen. 
Deze training wordt beoordeeld met een 9,1!
 

Onze werkwijze

Wat kun je verwachten? Wij starten deze zesdaagse Lean training met een simulatiespel, waarbij je de Lean principes zelf ervaart. Hierna richten we ons in het eerste blok van deze training verder op de belangrijkste theorie én behandelen we meerdere instrumenten en technieken. Wij zien deze training als een wijnproeverij, waarbij we je van alles iets laten proeven. We leggen je eerst kort de theorie uit en gaan er vervolgens uitgebreid mee oefenen, zodat je er na de training zelf mee aan de slag kunt. We maken gebruik van leuke en verschillende werkvormen. De Waardestroomanalyse, Kaizen, Policy Deployment, 5S en Operationeel Management komen uitgebreid aan bod.

In het tweede blok zoomen we in op individueel niveau. Hoe word jij succesvol als Lean Green Belt? Hoe kun je op verschillende manieren mensen meekrijgen in een verandering? Hoe start je eigenlijk een Lean traject? Na het volbrengen van drie praktijkopdrachten en een afsluitende toets, ontvang je het internationaal erkende Lean Green Belt certificaat! 

Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Schrijf je dan nu in voor ‘Lean Green Belt’ en word een echte Lean expert. De ervaring die je tijdens onze Lean training opdoet, zul je voor altijd kunnen toepassen!

Praktische informatie

Duur: Twee blokken van drie dagen en een terugmiddag

De trainingsdagen starten om 8:30 uur en eindigen om 17:00 uur. De laatste dag van een trainingsblok van twee dagen eindigen we met een informele borrel. De terugkommiddag wordt tussen de drie en zes maanden na de training ingepland. De deelnemers ontvangen hiervan een uitnodiging. Doel hiervan is reflectie op het in praktijk brengen van het geleerde tijdens de trainingen.

Groepssamenstelling Wintercourse
De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers. Wij geven de training altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én een extra portie plezier. 


Geen specifieke vooropleiding nodig

De training kan zonder specifieke vooropleiding gevolgd worden.


Kosten €3.150,- (exclusief BTW)

In de training krijg je een boek over Lean en na de training ontvang je al het trainingsmateriaal digitaal. De fantastische medewerkers van Kaap Doorn zorgen voor een uitstekende lunch en de hele dag door goede koffie, verse thee, onbeperkt fruit, snoep en fris.


Tegen een meerprijs kun je gebruik maken van een hotelovernachting (€90,- per overnachting, exclusief BTW) en/of diner (€40,- per diner, inclusief drank tijdens diner, exclusief BTW).

Optioneel is de persoonlijke Kata coaching (zie beschrijving hierboven). De kosten van het Kata coachingspakket zijn €850,- (exclusief BTW).


Locatie Conferentiecentrum Kaap Doorn

De training vindt plaats in Conferentiecentrum in Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Dit is de ideale plek voor onze trainingen, het ligt centraal in het land op de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt hier een fijne wandeling maken tijdens de lunchpauze. 

Er is voldoende en gratis parkeergelegenheid op de locatie aanwezig. Indien je met het openbaar vervoer reist kun je vanaf het NS station Driebergen-Zeist gebruik maken van een shuttleservice naar Kaap Doorn. Deze kun je hier reserveren. Vanaf het NS station is de reisduur ongeveer 15 minuten. De kosten voor het gebruik van deze shuttleservice zijn €15,00 per persoon voor een retour.
Zie voor meer informatie: www.kaapdoorn.nl.

Wat kan ik doen ter voorbereiding?

Je gaat je in het intensieve wintercourse programma onderdompelen in de wereld van Lean. Bij de training hoort ook een praktijkopdracht. Houd daar in jouw planning alvast rekening mee: reserveer in de dagen tussen de twee trainingsblokken één dag voor het uitvoeren van de praktijkopdrachten en het voorbereiden voor de toets op de laatste trainingsdag.


De eerste praktijkopdracht is het uitvoeren van een waardestroom analyse van een proces uit jouw eigen praktijk. Tijdens het eerste trainingsblok leer je hoe je dit moet doen. Bedenk alvast op welk proces je deze techniek wil toepassen. Tip daarbij is: kies een klein en relatief eenvoudig proces. Het wordt jouw eerste waardestroom analyse, dus maak de uitdaging voor jezelf niet te groot! Plan alvast een afspraak van 3 uur met de betrokkenen uit het proces (tussen het eerste en tweede trainingsblok). Je weet nu misschien nog niet precies wat jullie dan gaan doen, maar dat komt goed, dat leer je tijdens de eerste drie trainingsdagen. 

De tweede praktijkopdracht is het geven van een korte presentatie (5 minuten). Het onderwerp van de presentatie mag je zelf bedenken, zolang het maar een raakvlak heeft met Lean. 

Data

  • Blok 1
    wo 06 dec 2017 + do 07 dec 2017 + vr 08 dec 2017
  • Blok 2
    di 19 dec 2017 + wo 20 dec 2017 + do 21 dec 2017
Meer data