Graphic Facilitation Training: inzetten van visualisaties

Wil jij als facilitator, teamleider of manager meer impact realiseren door het inzetten van visualisaties? In deze ééndaagse training leer je wat Graphic Facilitation voor jouw organisatie kan betekenen.

 

Leer te visualiseren zodat je jouw verhaal nog beter over kan brengen.

Training Graphic Facilitation

Wat staat je te wachten?

Met behulp van Graphic Facilitation leer je om complexe vraagstukken eenvoudig te maken. Het helpt om zaken te concretiseren, te structureren en de creativiteit te bevorderen. Bij visueel denken vertaal je woorden naar beelden en dit dwingt mensen om concreet te worden. De sessies die je begeleidt, verlopen hierdoor efficiënter en leuker. Wanneer zou je dit kunnen toepassen? Denk aan het resultaat van een strategische sessie dat je wilt vastleggen, een verbetersessie die je aan het faciliteren bent. Maar het helpt je ook om inzicht te geven in de voortgang of evaluatie van projecten. Je versterkt je tekenvaardigheden, maar je hoeft geen Michelangelo te worden. Kortom je ontwikkelt zelfvertrouwen om ‘live’ te visualiseren tijdens teamsessies, workshops of tijdens je presentatie.

Wil je alvast een sneakpreview van wat je kunt verwachten, kijk dan het onderstaande filmpje:

Onze werkwijze

Wij geven de training altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én een extra portie plezier. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers. Bij elk blok hoort een praktijkopdracht, om zo het geleerde direct in de praktijk toe te passen. Tevens is dit een mooie kans om aan elkaar feedback te geven. Zo is er in de training veel ruimte om praktijkervaringen uit te wisselen en dus om van en met elkaar te leren.

Duur

De training is één dag van 09:00 tot 17.00 uur. Hierin ga je oefenen met het tekenen van iconen, het opbouwen van visualisaties en leer je de theorie achter Graphic Facilitation.

Voorkennis

Het is niet nodig om enige voorkennis te hebben van Lean. 

Locatie

  • De training vindt plaats in Conferentiecentrum in Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Dit is de ideale plek voor onze trainingen, het ligt centraal in het land op de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt hier een fijne wandeling maken tijdens de lunchpauze. Kom je met de auto of met het OV? Of wil je blijven slapen? Klik hier voor meer informatie.
  • De fantastische medewerkers van Kaap Doorn zorgen voor een uitstekende lunch en de hele dag door goede koffie, verse thee, onbeperkt fruit, snoep en fris.

Kosten 

  • Deze training duurt een hele dag en kost slechts €450,- per persoon (exclusief BTW). En dit is inclusief al het benodigde tekenmateriaal! Je krijgt zelfs een mooie basisset mee naar huis. 
  • De training verzorgen wij op aanvraag ook Incompany, voor minimaal 8 personen. Voor een prijsopgave neem dan contact met ons op. 

“Hoe leuk kan leren zijn? Als teamactiviteit deden we de workshop Grafic Facilitation. Op inspirerende wijze en enorm energiek leerden we van Ashley  de beginselen van het ‘tekenen’. Opbrengst: inzicht in hoe Graphic Facilitation in te zetten, een gevuld schetsboek, angst overwonnen om te tekenen, volop ideeën voor toepassing en een heel geslaagde teammiddag.”

Marjolijn Kleingeld, Summa College

“Ashley heeft ons een fantastische Graphic Facilitation workshop gegeven. Naast dat het een leerzame dag was, was het vooral een hele leuke dag! Met veel zelf doen, oefenen en samenwerken. De sfeer is los, met humor en snel. We kijken er met ons team heel goed op terug en gebruiken de methodes nu in de praktijk.”

Marijke, Gemeente Rhenen

Geïnteresseerd?

Wil jij leren om effectiever te communiceren en verbeteren met je team? Hoe dragen visualisaties bij aan het creëren van meer impact? Ontdek de kracht van het inzetten van visualisaties in de training Graphic Facilitation.