Behaal je Lean Green Belt én je Black Belt

Tijdens de eerste vijf dagen word je opgeleid tot Lean Green Belt.  Je krijgt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Je leert hoe je een organisatie kunt leiden/begeleiden naar continue verbetering met behulp van Lean. 

Vanaf mei 2021 geven wij onze trainingen
weer op locatie (conform de aangepaste normen).

Deze training stoomt je klaar om als Lean expert in een organisatie aan de slag te gaan. Daarnaast behaal je de eerste resultaten al tijdens de training! Voor een gedetailleerd programma van deze dagen zie de informatie van Lean Green Belt

Heb je al eerder een Green Belt gevolgd? Kijk dan hier voor onze instroommogelijkheden.

Om te kunnen slagen voor het Lean Black Belt examen ga je vervolgens aan de slag met het geleerde in de praktijk. Drie tot zes maanden later starten de laatste trainingsdagen van jouw Lean Black Belt training.  Deze laatste trainingsdagen bereiden je optimaal voor op het Black Belt examen. Je wordt tijdens de training begeleid door ervaren trainers, die uit hun eigen ervaring vele situaties van jouw eigen organisatie zullen herkennen. Zij helpen met het bepalen van de juiste volgende stap. Bovendien heb je een plan om concrete vervolgstappen te maken binnen jouw Lean traject richting continu verbeteren! Kijk hier voor meer informatie over het programma van deze twee dagen.

Optioneel – persoonlijke coaching

Gedurende het trainingsprogramma ga je volop aan de slag om nieuwe kennis op te doen en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. Hoewel je tijdens de training al een steile leercurve gaat ervaren, bieden wij je de mogelijkheid jouw leerproces nog verder te versnellen. Dit doe je door te kiezen voor persoonlijke coaching van een ervaren Lean Expert van LCG. 

Wij helpen je doeltoestanden te bepalen, obstakels te doorbreken en je nog meer inzicht te geven in jouw effectiviteit. Ook kunnen we je helpen je nog beter klaar te stomen voor het praktijkexamen en/of je te helpen jouw omgeving te inspireren. En het mooie is dat het meteen helpt om nog meer impact te behalen in het verbetertraject waar je mee bezig bent.

Het coachingspakket bestaat uit een intake en een strippenkaart met zeven telefonische gesprekken die je gedurende één jaar kunt gebruiken wanneer jij dat wilt. Bij de intake bespreken we het doel voor de coaching. Daarna gaan we aan de slag met twee gesprekken per week (meer of minder in overleg). Onze ervaring is dat de coaching het meest effectief is als je al één of twee blokken training hebt gehad. Na aanmelding nemen we contact met je op om een afspraak te maken voor de intake. 
De kosten van het coachingspakket zijn €850,- (exclusief BTW).

Schrijf je nu in!  of  Ga voor deze training Incompany> 

Onze werkwijze

Wij geven de Lean Black Belt training altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én een extra portie plezier. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers. Bij deze training horen een paar praktijkopdrachten, om zo het geleerde direct in de praktijk toe te passen. Tevens is dit een mooie kans om aan elkaar feedback te geven. Zo is er in de training veel ruimte om praktijkervaringen uit te wisselen en dus om van en met elkaar te leren.

Blended learning

LCG gelooft in de combinatie van offline én online leren, ook wel ‘blended’ genoemd. Onze offline trainingen vormen de kern en je haalt meer uit je trainingsdagen wanneer je je goed voorbereidt. Dat betekent dat jij thuis ook aan de slag moet.

Hou er dus rekening mee dat je naast je trainingsdagen ook tijd vrij maakt om te leren. Voor de eerste trainingsdag bijvoorbeeld, is het belangrijk dat je als voorbereiding een aantal online ‘Learning Bites’ bekijkt. En tussen de trainingsblokken ga je aan de slag met praktijkopdrachten. 

Na de training is het natuurlijk belangrijk om aan de slag te blijven met wat je geleerd hebt. Daarom houd je tot een jaar na de start van je training toegang tot al deze kennis via ons online platform LCG Connector.

De training zorgt voor een optimale voorbereiding op het Black Belt examen. Dit examen bestaat uit een theorie en praktijk examen die beiden op dezelfde dag plaatsvinden. Gedurende de training wordt in overleg met de trainers gekeken op welke datum je het examen het beste kunt doen. Kijk hier voor uitgebreide informatie over het Black Belt examen

Duur

De trainingsdagen van de Black Belt training zijn van 08.30 tot 17.00 uur. De planning van het Black Belt examen varieert per deelnemer, afhankelijk van het behandelde verbetertraject. Tijdens de Black Belt training wordt een streefdatum voor het examen besproken.

Locatie

 • De training vindt plaats in Conferentiecentrum in Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Dit is de ideale plek voor onze trainingen, het ligt centraal in het land op de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt hier een fijne wandeling maken tijdens de lunchpauze. Kom je met de auto of met het OV? Of wil je blijven slapen? Klik hier voor meer informatie.
 • De fantastische medewerkers van Kaap Doorn zorgen voor een uitstekende lunch en de hele dag door goede koffie, verse thee, onbeperkt fruit, snoep en fris.

Kosten

9 trainingsdagen: €6.150,- (excl. btw), inclusief deelname aan het Black Belt examen, literatuur en drank- en luncharrangement.

Het is voor deze training mogelijk om een of meerdere overnachtingen (€95,- per nacht excl. btw incl. toeristenbelasting) en/of diners (€43,- per diner, incl. twee drankjes, excl. btw) bij te boeken. Bij het aanmelden kun je per trainingsdag aangeven of je hier gebruik van wilt maken. Geboekte arrangementen kunnen tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de training geannuleerd worden. Daarna zijn er kosten aan verbonden.

Optioneel is de persoonlijke coaching. De kosten van het coachingspakket zijn €850,- (excl. btw) voor een intake en zeven telefonische coaching gesprekken van 30 minuten

“Ik sta af en toe even stil: klopt alles nog wel?”
Annick Jongerius, Coach

Annick hielp als Lean Black Belt professional kunstenares Nienke.

Lees en bekijk het volledige verhaal van Annick >

“Onze verbetertrajecten zijn kwalitatief beter en laten meer resultaat zien sinds de (Incompany) Black Belt training.“
Mohammed Yajjou, Afdelingsmanager Klant & Kwaliteit bij VGZ

“De stof vanuit de Green Belt is na de training meer geland en nu hebben we handvaten gekregen om praktisch met deze kennis aan het werk te gaan.”
Fenna Westerduin

“Inspirerend, afwisselend, passende methodes.”
Carola Put

“Dit examen was voor mij de kers op de taart.”
Chris Schraver, ROC West-Brabant
Lees volledige verhaal van Chris >

“Goed concreet vervolg op de Green Belt gericht op het toepassen in de praktijk. Daarnaast helpt het theorie-examen om de stof (opnieuw) helder te krijgen.”
Laurens Bezemer

“Je blijft tijdens deze training continu geboeid door de combinatie van luisteren en vooral veel doen en oefenen.”
Valentine Schoonderbeek

“Energie van de trainers, die creatief zijn in het overbrengen van de kennis met humor. De uitleg in combinatie met oefenen. Fijn dat we een deel van de training buiten konden doen.”
Dienke Bartels

“Ik observeer nu meer voordat ik met een oplossing kom”
René Polle, Lean adviseur Beter Horen
Lees volledige verhaal van René >

 • Optie 1 Lean Black Belt Compleet training 18 mei 2021
  Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn nabij Utrecht
  Geen plaatsen meer beschikbaar
  Blok 1
  di 18 mei
  Blok 2
  ma 14 jun + di 15 jun
  Blok 3
  ma 05 jul + di 06 jul
  Blok 4
  ma 15 nov + di 16 nov
  Blok 5
  ma 13 dec + di 14 dec
 • Optie 2 Lean Black Belt Compleet training 27 mei 2021
  Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn nabij Utrecht
  Blok 1
  do 27 mei
  Blok 2
  wo 16 jun + do 17 jun
  Blok 3
  wo 07 jul + do 08 jul
  Blok 4
  ma 15 nov + di 16 nov
  Blok 5
  ma 13 dec + di 14 dec

Geïnteresseerd?

Wil je na de Lean Green Belt aan de slag als gecertificeerd Lean Black Belt? Dan is de Lean Black Belt opleiding inclusief examen voor jou de beste keuze.