Lean Green Belt Training

Wil je niet alleen de theorie van de Lean filosofie leren, maar ook weten hoe je de belangrijkste instrumenten en technieken inzet? Wil je ontdekken hoe je jezelf het beste als Lean veranderaar, gids, projectleider of trainer kunt inzetten binnen jouw organisatie? De Green Belt is de meest complete én meest gekozen training van LCG.

Deze Lean training duurt zes dagen. Na de training heb je je eerste concrete resultaten binnen jouw organisatie behaald en mag je jezelf met recht een Lean expert noemen.

 

Lean Green Belt training

 

Hoe pak ik verbeteren aan in mijn organisatie?

De processen in jouw organisatie kunnen beter. Jij weet dat en je collega’s weten dat ook. Jij bent aangesteld als projectleider om deze klus te klaren. Alleen hoe moet je dit aanpakken?! Je hebt behoefte aan wat meer kennis en expertise en tegelijkertijd zou je graag willen weten hoe je je collega’s meekrijgt. Jij en jouw collega’s hebben al vele projecten de revue zien passeren en niet alles was even succesvol. Het vertrouwen dat je collega’s in nieuwe verbeterinitiatieven hebben is daarmee gedaald, met als gevolg dat:

 

  • Je jouw collega’s achter de broek aan zit en constant loopt te trekken en te sleuren
  • Je heel veel problemen in de organisatie ziet, maar niet weet hoe je het moet oplossen
  • Je druk voelt als verantwoordelijke voor het verbeteren van processen, maar je weet niet meer waar te beginnen

 

Je denkt dat moet anders kunnen. Je hebt gelijk, dat kan anders! Met behulp van een Green Belt training, vol met theorie en praktijk, ga je kennis maken met de Lean filosofie. Zo leer je de kneepjes van het verbetervak. De Green Belt is de meest gekozen én complete training van LCG. Waarom?

 

 

Omdat deze training jou het volgende oplevert:

 • In een veilige leeromgeving leer je niet alleen de theorie van de Lean filosofie, je weet ook hoe je de belangrijkste Lean instrumenten en technieken inzet.
 • Je ziet de mogelijkheden van Lean in jouw eigen organisatie en kunt deze vertalen naar een concreet plan. Zo breng je de theorie ook direct in de praktijk.
 • Je ontdekt de kracht van visualisatie, doordat alles door middel van beeld wordt uitgelegd.
 • Je kent de succesfactoren en uitdagingen bij de implementatie van verbetertrajecten.
 • Je krijgt meer inzicht in je eigen effectiviteit als Lean expert, je leert verschillende stijlen om mensen te enthousiasmeren en mensen mee te nemen in een verandering.
 • In de training behaal je al de eerste concrete resultaten binnen jouw organisatie en daarmee mag je jezelf met recht een Lean expert noemen.
 • Als je actief aanwezig bent geweest, Lean houding en gedrag laat zien en je praktijkopdrachten van voldoende kwaliteit zijn en de toets met een voldoende haalt, dan heb je het internationaal erkende Lean Green Belt certificaat
 • Én dit alles onder begeleiding van energieke trainers met liefde voor hun vak!

 

Wil jij je ontwikkelen van de niet-wetende-hoe-je-het-moet-aanpakken naar een krachtige verbeteraar. Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Schrijf je dan nu in voor Lean Green Belt en word een échte Lean expert. De ervaring die je tijdens onze Lean training opdoet, zul je voor altijd kunnen toepassen!

 

 

Schrijf je nu in en ontvang een cadeau!

Je krijgt bij het inschrijven van de Green Belt training meteen een cadeau, want je mag gratis deelnemen aan een terugkommiddag.

 

Schrijf je nu in!   of  Ga voor deze training Incompany >

 

 

Onze werkwijze

Wij geven de training altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én een extra portie plezier. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers. Bij elk blok hoort een praktijkopdracht, om zo het geleerde direct in de praktijk toe te passen. Tevens is dit een mooie kans om aan elkaar feedback te geven. Zo is er in de training veel ruimte om praktijkervaringen uit te wisselen en dus om van en met elkaar te leren.

 

De trainingsdagen zijn van 08.30 tot 17.00 uur. Er is geen voorbereiding nodig voor de training. Je krijgt een boek over de basis van Lean. Tussen de trainingsblokken ga je aan de slag met praktijkopdrachten. Hou rekening met minimaal 1,5 dag voor alle praktijkopdrachten.

 

Wat kun je verwachten

Wij starten deze zesdaagse Lean training met een simulatiespel, waarbij je de Lean principes zelf gaat ervaren. Hierna focussen we ons in de eerste vier dagen op de belangrijkste theorie én behandelen we meerdere instrumenten en technieken, zodat je er vervolgens zelf mee aan de slag kunt. Wij zien deze training als een wijnproeverij, waarbij we je van alles iets laten proeven. We maken gebruik van leuke en verschillende werkvormen.

 

De laatste twee dagen zullen we inzoomen op individueel niveau. Hoe word jij succesvol als Lean Green Belt? Hoe kun je op verschillende manieren mensen meekrijgen in een verandering? Hoe start je eigenlijk een Lean traject? Het aanvangsniveau van deze cursus is MBO/HBO.

 

Download brochure voor gedetailleerde omschrijving >

 

 

Internationaal erkend certificaat

Na het volbrengen van drie praktijkopdrachten en een afsluitende toets, ontvang je het internationaal erkende Lean Green Belt certificaat!

 

Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Schrijf je dan nu in voor Lean Green Belt en word een echte Lean expert. De ervaring die je tijdens onze Lean training opdoet, zul je voor altijd kunnen toepassen!

 

Behaal je Green Belt! >

 

Lean Green Belt én Black Belt halen?

 

Wil je na de Lean Green Belt aan de slag als gecertificeerd Lean Black Belt? Dan is de Lean Black Belt training inclusief examen voor jou de beste keuze.

 

Meer informatie >

Locatie

 • De training vindt plaats in Conferentiecentrum in Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Dit is de ideale plek voor onze trainingen, het ligt centraal in het land op de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt hier een fijne wandeling maken tijdens de lunchpauze. Kom je met de auto of met het OV? Of wil je blijven slapen? Klik hier voor meer informatie.
 • De fantastische medewerkers van Kaap Doorn zorgen voor een uitstekende lunch en de hele dag door goede koffie, verse thee, onbeperkt fruit, snoep en fris.
 •  

Kosten

Dit alles voor slechts €3.150,- (exclusief BTW).

 

“De inhoud is behapbaar, helder, duidelijk uitgelegd. Jullie trainingsskills zijn vanzeer hoge kwaliteit. Jullie brengen enthousiasme, praktijkvoorbeelden, visualisatie en plezier. En kijken/luisteren heel goed naar de behoefte van de klant.”
Nienke Hemelaar

 

“Kennis, diepgang, breed, maar niet breedsprakerig. Actieve werkvormen met concrete
toepassing. De positieve feedback instellingen en open houding geven een heel fijn en veilig leerklimaat.”
Joris Kampmeijer

 

“Heel inspirerend, goed toepasbaar in de praktijk. Je leert echt wat!Goede afwisseling tussen theorie en opdracht. Uitdagend.”
Janine Westra

 

“Duidelijke uitleg, korte blokken, mooie presentatiewijze (flips), afwisseling theorie-actief, tijdige energizers.”
Michiel Oostveen

 

“Toepasbaarheid. Gebruik vanvisuelepresentatie. Kracht van uniformiteit LCG eneigenheid van de trainers.”
Esther Kamphuis

Green Belt

Start 10 okt 2018

 

Green Belt

Start 01 nov 2018

 

Green Belt

Start 28 nov 2018

 

Green Belt

Start 11 dec 2018

 

Green Belt

Start 09 jan 2019

 

Green Belt

Start 07 feb 2019

 

Green Belt

Start 14 mrt 2019

 

Green Belt

Start 10 apr 2019

 

Green Belt

Start 10 apr 2019

 

Green Belt

Start 16 mei 2019

 

Green Belt

Start 16 mei 2019

 

Green Belt

Start 29 aug 2019

 

Green Belt

Start 29 aug 2019

 

Green Belt

Start 17 sep 2019

 

Green Belt

Start 09 okt 2019

 

Green Belt

Start 07 nov 2019

 

Green Belt

Start 26 nov 2019

 

Geïnteresseerd?

Wil je niet alleen de theorie van de Lean filosofie leren, maar ook weten hoe je de belangrijkste instrumenten en technieken inzet? De Lean Green Belt is de meest complete én meest gekozen training van LCG.