Lean Leiderschap (Green Belt)

Met deze Leergang Lean Leiderschap krijg je handvatten om jouw organisatie klantgerichter, efficiënter én plezieriger te laten functioneren. Je ontwikkelt daarbij de vaardigheden van een Lean Leider waardoor je als leidinggevende succesvoller wordt in het bereiken van de doelen van jouw organisatie en tegelijkertijd meer aandacht kunt besteden aan die zaken die er echt toe doen.

De Leergang Lean Leiderschap stoomt managers en directeuren klaar om deze rol met succes te vervullen. 

Lean Leiderschap training

Hoe creëer ik een verbetercultuur in mijn organisatie?

Jij bent manager en begeleidt verschillende teams naar betere resultaten. Echter je hebt te maken met een flink spanningsveld. Je voelt de druk om betere financiële cijfers te halen. Tegelijkertijd ligt de concurrentie meer en meer op de loer. Daarnaast zie je de ontevredenheid onder medewerkers toenemen, ze ervaren steeds meer werkdruk. Het is tijd voor een transformatie en je gevoel zegt het tijd is om een cultuur van continu verbeteren neer te zetten. Alleen hoe moet je dit aanpakken?! Je hebt behoefte aan wat meer kennis en expertise en tegelijkertijd zou je graag willen weten hoe je je collega’s meekrijgt. Jij en jouw collega’s hebben al vele projecten de revue zien passeren en niet alles was even succesvol. Het vertrouwen dat je collega’s in nieuwe verbeterinitiatieven hebben is daarmee gedaald, met als gevolg dat:

 • Je ziet heel veel problemen in de organisatie, maar weet niet hoe je ervoor zorgt dat teams dit met elkaar gaan aanpakken.
 • Je grip op prestaties verdwijnt, maar je weet ook niet hoe je die grip weer terug kan krijgen.
 • Je ervaart een behoefte aan controle, terwijl je het liefst jouw medewerkers in hun kracht zet, je weet alleen niet hoe.

Je denkt dat moet anders kunnen. Je hebt gelijk, dat kan anders! Met behulp van een Leergang Lean Leidershap training, vol met theorie en praktijk, ga je kennis maken met de Lean filosofie. Zo leer je de kneepjes van het verbetervak. De Leergang Lean Leidershap van LCG helpt je. Waarom?

Wat levert deze training je op?

 • In een veilige leeromgeving leer je niet alleen de theorie van de Lean filosofie, je weet ook hoe je de belangrijkste Lean instrumenten en technieken inzet.
 • Je ziet de mogelijkheden van Lean in jouw eigen organisatie en kunt deze vertalen naar een concreet plan. Zo breng je de theorie ook direct in de praktijk. Je wordt succesvoller in het realiseren van deze plannen, mede door het betrekken van jouw medewerkers.
 • Je kent de succesfactoren en uitdagingen van een cultuur creëren van continu verbeteren. Je hebt inzicht in een bewezen effectieve besturing voor een Lean organisatie en krijgt meer grip op de prestaties.
 • Je krijgt meer inzicht in je eigen effectiviteit als Lean Leider, je leert verschillende stijlen om mensen te enthousiasmeren en mensen mee te nemen in een verandering. Je leert de capaciteit van medewerkers optimaal te benutten door een coachende stijl, zo zitten medewerkers lekkerder in de vel.
 • Je vertaalt de klantwensen beter naar de dienstverlening van jouw organisatie. Jouw klanten worden gelukkiger/meer tevreden en het is een feest om klant van jullie organisatie te zijn.
 • In de training behaal je al de eerste concrete resultaten binnen jouw organisatie en daarmee mag je jezelf met recht een Lean expert noemen.
 • Je bent onderdeel geworden van een netwerk van Lean Leiders.
 • Als je actief aanwezig bent geweest, Lean houding en gedrag laat zien en je praktijkopdrachten van voldoende kwaliteit zijn en de toets met een voldoende haalt, dan heb je het internationaal erkende Lean Green Belt certificaat.
 • Én dit alles onder begeleiding van energieke trainers met liefde voor hun vak!

Doelgroep

 • Hoger managent met HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Leiders met de ambitie om een continu verbetercultuur in hun organisatie of team te bewerkstelligen.
 • De groep bestaat uit leidinggevenden die intensief willen samenwerken met collega’s uit andere sectoren en bereid zijn ervaringen uit te wisselen. Ervaring met Lean is een pré maar niet noodzakelijk.

Uitgangspunten

 • De kennis van Lean is voor leidinggevenden belangrijk. De (basis)principes en instrumenten van Lean worden behandeld. Deelnemers zullen de uitdagingen en effecten zelf ervaren om vervolgens het effect bij hun medewerkers te begrijpen.
 • Er is veel kennis en ervaring over leiderschap aanwezig bij de deelnemers en de trainers van de leergang. In het programma is er dan ook regelmatig tijd ingeruimd voor interactie en reflectie.
 • De training gaat in op het creëren van nieuwe vaardigheden en overtuigingen.
 • Deelnemers gaan direct aan de slag met het geleerde in praktijkopdrachten. Daarmee starten zij verbeteringen in de eigen organisatie.
 • Experimenteren is leren: alle acties in de leergang zijn gericht op dingen “doen, laten of nooit meer vergeten”.
 

Schrijf je nu in!   of   Ga voor deze training Incompany >

 

Onze werkwijze

Wij geven de training altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én een extra portie plezier. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers. De training bestaat uit 6 dagen en 2 avonden gedurende een periode van drie maanden. Van ons krijg je meteen een cadeau, want je mag gratis deelnemen aan één terugkommiddag. Bij elk blok hoort een praktijkopdracht, om zo het geleerde direct in de praktijk toe te passen. Tevens is dit een mooie kans om aan elkaar feedback te geven. Zo is er in de training veel ruimte om praktijkervaringen uit te wisselen en dus om van en met elkaar te leren.

De trainingsdagen zijn van 08.30 tot 17.00 uur. Er is geen voorbereiding nodig voor de training. Na elk blok je het trainingsmateriaal digitaal als naslagwerk. Daarnaast krijg je een boek over de basis van Lean.

Wat kun je verwachten

Wij starten deze zesdaagse Lean training met een simulatiespel, waarbij je de Lean principes zelf gaat ervaren. Hierna focussen we ons in de eerste vier dagen op de belangrijkste theorie én behandelen we meerdere instrumenten en technieken, zodat je er vervolgens zelf mee aan de slag kunt. Wij zien deze training als een wijnproeverij, waarbij we je van alles iets laten proeven. We maken gebruik van leuke en verschillende werkvormen.

De laatste twee dagen zullen we inzoomen op individueel niveau. Hoe word jij succesvol als Lean Green Belt? Hoe kun je op verschillende manieren mensen meekrijgen in een verandering? Hoe start je eigenlijk een Lean traject?

Download brochure voor gedetailleerde omschrijving >

Internationaal erkend certificaat

Na het volbrengen van drie praktijkopdrachten en een afsluitende toets, ontvang je het internationaal erkende Lean Green Belt certificaat!

Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Schrijf je dan nu in voor Lean Green Belt en word een echte Lean expert. De ervaring die je tijdens onze Lean training opdoet, zul je voor altijd kunnen toepassen!

Behaal je Green Belt!

 

Locatie

 • De training vindt plaats in Conferentiecentrum in Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Dit is de ideale plek voor onze trainingen, het ligt centraal in het land op de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt hier een fijne wandeling maken tijdens de lunchpauze. Kom je met de auto of met het OV? Of wil je blijven slapen? Klik hier voor meer informatie.
 • De fantastische medewerkers van Kaap Doorn zorgen voor een uitstekende lunch en de hele dag door goede koffie, verse thee, onbeperkt fruit, snoep en fris.
 •  

 

Kosten

 • Dit alles slechts voor een bedrag van €3.950,- (exclusief BTW).

 

“Wat een gave opleiding! Heeft bij mij het licht aangedaan.”
Gert-Jan de Vries, Van Dam Machine Europa BV

“Zeer veel nieuwe inspiratie opgedaan dankzij de gepassioneerde trainers.”
Marie-Claire van Hek, De Wever

“Onze groep was klein en divers, maar we wilden allemaal hetzelfde: leren, beter worden en begrijpen. Ondanks dat we elkaar maar 6 keer hebben gezien, was er intensief contact en ontstond er een hechte samenwerkingsband. Ik zag heel duidelijk welke kracht de Lean-aanpak heeft.”
Hans Delnoy, Head of Operations Dr. Reddy’s

Lees volledig verhaal >

“Kennismakingsdiner, boekenclubavond, en de bedrijfsbezoeken waren geweldige onderdelen van deze leergang. Wat ik meeneem is het veranderen leuk maken.”
Jos Hendrickx, Allee Wonen

“Prachtig programma, een mooie combinatie van theorie, doen en gaan & zien (Go&See) tijdens de werkbezoeken en aandacht voor houding en gedrag, waar het mijns inziens om gaat”
Jacq Coppen, ABN AMRO

“De training heeft een verandering teweeg gebracht die ik niet meer terug kan draaien.”
Daan de Jongh, Thuisvester

Geïnteresseerd?

Wil jij je vaardigheden ontwikkelen tot Lean Leider, zodat je écht doelen gaat bereiken? Wil je handvatten krijgen om jouw organisatie klantgerichter, efficiënter én plezieriger te laten functioneren? Lees dan verder.