Summercourse (Green Belt)

De Summercourse Lean Green Belt training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Daarnaast staan we ook stil bij de vaardigheden die je nodig hebt om deze succesvol toe te passen.

Zo leer je hoe je een organisatie kunt begeleiden naar continue verbetering met behulp van Lean. Kortom, je bent er na afronding helemaal klaar voor om als Lean expert aan de slag te gaan. Ook je eerste resultaten heb je al tijdens de Green Belt training behaald.

Deze Lean training duurt vijf dagen. Na de training heb je je eerste concrete resultaten binnen jouw organisatie behaald en mag je jezelf met recht een Lean expert noemen.

Lean Green Belt training

 

Hoe pak ik verbeteren aan in mijn organisatie?

De processen in jouw organisatie kunnen beter. Jij weet dat en je collega’s weten dat ook. Jij bent aangesteld als projectleider om deze klus te klaren. Alleen hoe moet je dit aanpakken?! Je hebt behoefte aan wat meer kennis en expertise en tegelijkertijd zou je graag willen weten hoe je je collega’s meekrijgt. Jij en jouw collega’s hebben al vele projecten de revue zien passeren en niet alles was even succesvol. Het vertrouwen dat je collega’s in nieuwe verbeterinitiatieven hebben is daarmee gedaald, met als gevolg dat:

  • Je jouw collega’s achter de broek aan zit en constant loopt te trekken en te sleuren
  • Je heel veel problemen in de organisatie ziet, maar niet weet hoe je het moet oplossen
  • Je druk voelt als verantwoordelijke voor het verbeteren van processen, maar je weet niet waar je moet beginnen

Je denkt dat moet anders kunnen. Je hebt gelijk, dat kan anders! Met behulp van een Green Belt training, vol met theorie en praktijk, ga je kennis maken met de Lean filosofie. Zo leer je de kneepjes van het verbetervak. De Green Belt is de meest gekozen én complete training van LCG.

Wat krijg je ervoor terug:

 • Internationaal gecertificeerd trainingsprogamma door LCS
 • 5 dagen opleiding
 • Ongelimiteerd toegang tot online leerplatform LCG Connector
 • Altijd twee ervaren trainers met praktijkvoorbeelden uit elke branche
 • Focus op cultuur, coaching en persoonlijke ontwikkeling
 • Confetti in de training, letterlijk en figuurlijk
 • Door de praktijkopdrachten bereiken we direct impact op jouw werksituatie
 • Een mooie locatie in een bosrijke omgeving
 • Perfecte vijfsterren lunch, onbeperkt goede koffie, fruit, snoep en fris

 

Wil jij je ontwikkelen van de niet-wetende-hoe-je-het-moet-aanpakken naar een krachtige verbeteraar. Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Schrijf je dan nu in voor Lean Green Belt en word een échte Lean expert. De ervaring die je tijdens onze Lean training opdoet, zul je voor altijd kunnen toepassen!

Schrijf je nu in!

Schrijf je nu in!   of  Ga voor deze training Incompany >

 

Wat kan je verwachten?

Wij starten deze vijfdaagse Lean training met een simulatiespel, waarbij je de Lean principes zelf gaat ervaren. Hierna focussen we ons in de eerste drie dagen op de belangrijkste theorie én behandelen we meerdere instrumenten en technieken, zodat je er vervolgens zelf mee aan de slag kunt. Wij zien deze training als een wijnproeverij, waarbij we je van alles iets laten proeven. We maken gebruik van leuke en verschillende werkvormen.

De laatste twee dagen zoomen we in op individueel niveau. Hoe word jij succesvol als Lean Green Belt? Hoe kun je op verschillende manieren mensen meekrijgen in een verandering? Hoe start je eigenlijk een Lean traject? Het aanvangsniveau van deze cursus is MBO/HBO.

Benieuwd naar de volledige planning van onze Lean Green Belt training per dag? Vraag geheel vrijblijvend de gratis brochure aan.

Onze werkwijze

Deze Lean Green Belt training duurt vijf dagen en de trainingsdagen zijn van 9.00 tot 17.00 uur. Wij geven de Lean Green Belt training altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én een extra portie plezier. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers. Bij deze training horen een paar praktijkopdrachten, om zo het geleerde direct in de praktijk toe te passen. Tevens is dit een mooie kans om aan elkaar feedback te geven. Zo is er in de training veel ruimte om praktijkervaringen uit te wisselen en dus om van en met elkaar te leren.

Blended learning

LCG gelooft in de combinatie van offline én online leren, ook wel ‘blended’ genoemd. Onze offline trainingen vormen de kern en je haalt meer uit je trainingsdagen wanneer je je goed voorbereidt. Dat betekent dat jij thuis ook aan de slag moet.

Hou er dus rekening mee dat je naast je trainingsdagen ook tijd vrij maakt om te leren. Voor de eerste trainingsdag bijvoorbeeld, is het belangrijk dat je als voorbereiding een aantal online ‘Learning Bites’ bekijkt. En tussen de trainingsblokken ga je aan de slag met praktijkopdrachten. Hou rekening met minimaal 1,5 dag voor alle praktijkopdrachten.

Na de training is het natuurlijk belangrijk om aan de slag te blijven met wat je geleerd hebt. Daarom houd je toegang tot al deze kennis via ons online platform LCG Connector.

Internationaal erkend certificaat

Na het volbrengen van drie praktijkopdrachten en een afsluitende toets, ontvang je het internationaal erkende Lean Green Belt certificaat!

Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Schrijf je dan nu in voor Lean Green Belt en word een echte Lean expert. De ervaring die je tijdens onze Lean training opdoet, zul je voor altijd kunnen toepassen!

Behaal je Green Belt! >

 

Lean Green Belt én Black Belt halen?

Wil je na de Lean Green Belt aan de slag als gecertificeerd Lean Black Belt? Dan is de Lean Black Belt training inclusief examen voor jou de beste keuze.

Meer informatie >

Locatie

 • De training vindt plaats in Conferentiecentrum in Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Dit is de ideale plek voor onze trainingen, het ligt centraal in het land op de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt hier een fijne wandeling maken tijdens de lunchpauze. Kom je met de auto of met het OV? Of wil je blijven slapen? Klik hier voor meer informatie.
 • De fantastische medewerkers van Kaap Doorn zorgen voor een uitstekende lunch en de hele dag door goede koffie, verse thee, onbeperkt fruit, snoep en fris.
 •  

Kosten

Dit alles voor slechts €2.850,- (excl. btw).

Het is voor deze training mogelijk om een of meerdere overnachtingen (€95,- per nacht excl. btw incl. toeristenbelasting) en/of diners (€43,- per diner, incl. twee drankjes, excl. btw) bij te boeken. Bij het aanmelden kun je per trainingsdag aangeven of je hier gebruik van wilt maken. Geboekte arrangementen kunnen tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de training geannuleerd worden. Daarna zijn er kosten aan verbonden.

Geïnteresseerd?

Heb je juist tijd in de zomer en wil je altijd al opgeleid worden tot Lean expert? Pak dan nu je kans en behaal je Green Belt.