Summercourse (Green Belt)

Wil je niet alleen de theorie van de Lean filosofie leren, maar ook weten hoe je de belangrijkste instrumenten en technieken inzet? Wil je ontdekken hoe je jezelf het beste als Lean veranderaar, gids, projectleider of trainer kunt inzetten binnen jouw organisatie? De Green Belt is de meest complete én meest gekozen training van LCG.

Deze Lean training duurt zes dagen. Na de training heb je je eerste concrete resultaten binnen jouw organisatie behaald en mag je jezelf met recht een Lean expert noemen.

Lean Green Belt training

 

Hoe pak ik verbeteren aan in mijn organisatie?

De processen in jouw organisatie kunnen beter. Jij weet dat en je collega’s weten dat ook. Jij bent aangesteld als projectleider om deze klus te klaren. Alleen hoe moet je dit aanpakken?! Je hebt behoefte aan wat meer kennis en expertise en tegelijkertijd zou je graag willen weten hoe je je collega’s meekrijgt. Jij en jouw collega’s hebben al vele projecten de revue zien passeren en niet alles was even succesvol. Het vertrouwen dat je collega’s in nieuwe verbeterinitiatieven hebben is daarmee gedaald, met als gevolg dat:

  • Je jouw collega’s achter de broek aan zit en constant loopt te trekken en te sleuren
  • Je heel veel problemen in de organisatie ziet, maar niet weet hoe je het moet oplossen
  • Je druk voelt als verantwoordelijke voor het verbeteren van processen, maar je weet niet meer waar te beginnen

Je denkt dat moet anders kunnen. Je hebt gelijk, dat kan anders! Met behulp van een Green Belt training, vol met theorie en praktijk, ga je kennis maken met de Lean filosofie. Zo leer je de kneepjes van het verbetervak. De Green Belt is de meest gekozen én complete training van LCG. Waarom?

 

Omdat deze training jou het volgende oplevert:

 • In een veilige leeromgeving leer je niet alleen de theorie van de Lean filosofie, je weet ook hoe je de belangrijkste Lean instrumenten en technieken inzet.
 • Je ziet de mogelijkheden van Lean in jouw eigen organisatie en kunt deze vertalen naar een concreet plan. Zo breng je de theorie ook direct in de praktijk.
 • Je ontdekt de kracht van visualisatie, doordat alles door middel van beeld wordt uitgelegd.
 • Je kent de succesfactoren en uitdagingen bij de implementatie van verbetertrajecten.
 • Je krijgt meer inzicht in je eigen effectiviteit als Lean expert, je leert verschillende stijlen om mensen te enthousiasmeren en mensen mee te nemen in een verandering.
 • In de training behaal je al de eerste concrete resultaten binnen jouw organisatie en daarmee mag je jezelf met recht een Lean expert noemen.
 • Als je actief aanwezig bent geweest, Lean houding en gedrag laat zien en je praktijkopdrachten van voldoende kwaliteit zijn en de toets met een voldoende haalt, dan heb je het internationaal erkende Lean Green Belt certificaat
 • Én dit alles onder begeleiding van energieke trainers met liefde voor hun vak!

 

Wil jij je ontwikkelen van de niet-wetende-hoe-je-het-moet-aanpakken naar een krachtige verbeteraar. Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Schrijf je dan nu in voor Lean Green Belt en word een échte Lean expert. De ervaring die je tijdens onze Lean training opdoet, zul je voor altijd kunnen toepassen!

Schrijf je nu in!

Schrijf je nu in!   of  Ga voor deze training Incompany >

 

Onze werkwijze

Wij geven de training altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én een extra portie plezier. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers. Bij de Summer- en Wintercourse bestaat een blok uit drie trainingsdagen, zo kan je versneld de Green Belt halen. Tussen de blokken hoort een praktijkopdracht, om zo het geleerde direct in de praktijk toe te passen.  Tevens is dit een mooie kans om aan elkaar feedback te geven. Zo is er in de training veel ruimte om praktijkervaringen uit te wisselen en dus om van en met elkaar te leren.

De trainingsdagen zijn van 08.30 tot 17.00 uur. Er is geen voorbereiding nodig voor de training. Je krijgt een boek over de basis van Lean.

Wat kun je verwachten

Wij starten deze zesdaagse Lean training met een simulatiespel, waarbij je de Lean principes zelf gaat ervaren. Hierna focussen we ons in de eerste vier dagen op de belangrijkste theorie én behandelen we meerdere instrumenten en technieken, zodat je er vervolgens zelf mee aan de slag kunt. Wij zien deze training als een wijnproeverij, waarbij we je van alles iets laten proeven. We maken gebruik van leuke en verschillende werkvormen.

De laatste twee dagen zullen we inzoomen op individueel niveau. Hoe word jij succesvol als Lean Green Belt? Hoe kun je op verschillende manieren mensen meekrijgen in een verandering? Hoe start je eigenlijk een Lean traject?

Download brochure voor gedetailleerde omschrijving >

 

Internationaal erkend certificaat

Na het volbrengen van drie praktijkopdrachten en een afsluitende toets, ontvang je het internationaal erkende Lean Green Belt certificaat!

Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Schrijf je dan nu in voor Lean Green Belt en word een echte Lean expert. De ervaring die je tijdens onze Lean training opdoet, zul je voor altijd kunnen toepassen!

Behaal je Green Belt! >

 

Lean Green Belt én Black Belt halen?

Wil je na de Lean Green Belt aan de slag als gecertificeerd Lean Black Belt? Dan is de Lean Black Belt training inclusief examen voor jou de beste keuze.

Meer informatie >

Locatie

 • De training vindt plaats in Conferentiecentrum in Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Dit is de ideale plek voor onze trainingen, het ligt centraal in het land op de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt hier een fijne wandeling maken tijdens de lunchpauze. Kom je met de auto of met het OV? Of wil je blijven slapen? Klik hier voor meer informatie.
 • De fantastische medewerkers van Kaap Doorn zorgen voor een uitstekende lunch en de hele dag door goede koffie, verse thee, onbeperkt fruit, snoep en fris.
 •  

Kosten

Dit alles voor slechts €3.150,- (exclusief BTW).

 

Summercourse (Green Belt)

Start 08 jun 2020

Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn (nabij Utrecht) NL

Summercourse (Green Belt)

Start 11 aug 2020

Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn (nabij Utrecht) NL

Trainingsdata België

Vul onderstaand formulier in als je graag op de hoogte gehouden wil worden van Trainingsdata in België

Geïnteresseerd?

Heb je juist tijd in de zomer en wil je altijd al opgeleid worden tot Lean Expert? Pak dan nu je kans en behaal je Green Belt.