Hoe jij werkgeluk kunt vergroten.. 

Wist jij dat gelukkige medewerkers 31% productiever zijn, 27% minder ziek én 69% minder verloop hebben? Als organisaties goed voor medewerkers zorgen, leidt dit tot een hogere betrokkenheid, loyaliteit en bevlogenheid. Elke euro geïnvesteerd in werknemersgeluk betaalt zich 5 keer terug (Rath&Harter, 2010)! LCG mag zich ervaringsdeskundige noemen in het creëren van werkgeluk. Vijf jaar op rij wonnen we Goud als Great Place to Work. Hoe we dat doen? 

Na deze workshop wil je geïnspireerd aan de slag met een groot aantal praktische tips in jouw organisatie.

Ben ik écht gelukkig in mijn werk?

Deze vraag levert veel verschillende gedachtes op. Voor ons gaat het om een gezonde mix van drie dingen:

 •     Voelen dat je een zinvol doel nastreeft
 •     Benutten én ontwikkelen van talent
 •     Het ervaren van plezier

Bouwstenen werkgeluk

Kom ervaren hoe LCG hier op hun eigen manier invulling aangeeft. Je gaat leren over onderstaande bouwstenen van werkgeluk. Tijdens deze dag gaan we samen aan de slag met verschillende werkvormen om concrete stappen te bedenken en te zetten voor jouw organisatie

 

workshop werkgeluk bouwstenen werkgeluk

Wat ga je ontdekken?

 • Doelen stellen: hoe stel je doelen, breng je focus en richting aan waarmee je passie voor het werk aanwakkert?
 • Persoonlijke ontwikkeling: hoe maak je persoonlijke ontwikkeling belangrijk en hoe geef je hier een praktische invulling aan?
 • Gezonde balans/Plezier: hoe zorg je dat de balans tussen inspanning en ontspanning gezond is én blijft? En dat je plezier blijft houden in de dingen die je doet?
 • Samenwerken: hoe stimuleer je dat collega’s elkaar helpen en hoe creëer je een omgeving waar fouten maken als manier van leren wordt gezien?
 • Werven & verwelkomen: hoe zorg je dat nieuwe medewerkers goed landen in de organisatie en dat je zo snel mogelijk up to speed krijgt?

LCG zet haar keuken open en geeft een unieke inkijk in haar best-practices én geleerde lessen. Na deze Workshop ga je weg met een rugzak vol inspiratie en ook praktische tips en tricks die je in je eigen praktijk kunt inzetten.

Nut en noodzaak van werkgeluk

Door onze best practices kunnen we je de kracht laten ervaren van een Great Place to Work®. Werkgeluk is niet voor niets het meest omschreven onderwerp van de afgelopen tijd. Meer weten, lees dan hier verder over de nut en noodzaak van werkgeluk

 

workshop werkgeluk Great place to work

 

 

Programma

Wat mag je verwachten?

 • Inspiratie van LCG!
 • Je krijgt antwoord op de vraag: Waarom is LCG een Great Place To Work®?
 • Handvatten: Hoe hebben wij dingen aangepakt en ingericht? En welke zijn van toepassing op jouw organisatie?
 • Aan de slag. We willen jouw verhaal horen en je uitdagen tot eerste kleine stappen.
 • Plezier!

Locatie

De workshop vindt plaats binnen jouw eigen organisatie.

Kosten

Afhankelijk van het aantal deelnemers en de tijdsduur maken we een offerte op maat.

David vanValkenburg, NS:

“De workshop trapte af met het onderwerp “Waar geloven wij in als het gaat over werkgeluk?”. Volgens LCG, wat bevestigd wordt door de wetenschap, bestaat werkgeluk uit zinvol werk, talenten benutten en plezier. LCG is een organisatie met een cultuur die gericht is op de collega’s en het zo goed mogelijk faciliteren van hun ontwikkeling teneinde blije klanten te realiseren. Met concrete en aansprekende praktijken worden de purpose en kernwaarden geleefd. Oftewel, het was een boeiende middag met weer een bak aan inspiratie!”

Geen trainingen gevonden

Geïnteresseerd?

Hoe creëer je een geweldige plek om te werken? Laat je inspireren door onze best practices én ervaar de kracht van een Great Place to Work. Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.