Hoe jij werkgeluk kunt vergroten.. 

Stel jij jezelf ook weleens de vraag: “Hoe gelukkig word ik van mijn werk?” of “Hoe zou mijn organisatie meer kunnen doen aan medewerkertevredenheid?” Wist jij dat gelukkige medewerkers 31% productiever zijn, 27% minder ziek én 69% minder verloop hebben? Als organisaties goed voor medewerkers zorgen, leidt dit tot een hogere betrokkenheid, loyaliteit en bevlogenheid, elke euro geïnvesteerd in werknemersgeluk betaalt zich 5 keer terug (Rath&Harter, 2010)!

 

LCG mag zich ervaringsdeskundige noemen in het creëren van werkgeluk. Vier keer op rij werden we uitgeroepen tot nr.1 Great Place to Work. Hoe we dat deden? Dat delen we graag! We inspireren je graag met onze best practices. Meld je aan voor de workshop werkgeluk. Na deze workshop weet je beter hoe je het werkgeluk in jouw organisatie te vergroten en heb je een aantal praktische tips en tricks om aan de slag te gaan.

Ben ik écht gelukkig in mijn werk?

Deze vraag levert veel verschillende gedachtes op. Werkgeluk betekent voor ons een gezonde mix van drie dingen:

 

 • Voelen dat je zinvol werk doet
 • Benutten én ontwikkelen van talent
 • Het ervaren van plezier

 

Hier een schets van een aantal mogelijke praktijksituaties die wij bij onze klanten tegenkomen.

Fouten mogen maken

In jouw organisatie presteert iedereen volgens vastgestelde normen. Er wordt gezegd dat fouten maken mag. In de praktijk voel je echter weinig tolerantie ten opzichte van fouten. Er moet altijd een verklaring of verantwoording worden gegeven. Eigenlijk staat dit het plezier van nieuwe dingen uitproberen in de weg, terwijl je weet dat fouten maken hoort bij een leerproces.

 

Vieren

Je hebt een prettige werkomgeving met leuke collega’s. Er zijn weleens activiteiten en de kerstborrel is gezellig. Maar toch, als er iets gevierd wordt is de opkomst eigenlijk mager. Je realiseert je dat er méér uit te halen is. Kortom jouw werkplek is een fijne omgeving, maar écht op een unieke manier stilstaan bij speciale momenten kan een impuls gebruiken.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk en dat wordt ook benoemd. Maar als je terugkijkt, moet je constateren dat persoonlijke ontwikkeling slechts ééns per jaar écht onder de aandacht wordt gebracht, rond het functioneringsgesprek. Daarna verdwijnt het naar de achtergrond. Meer oprechte aandacht voor jouw ontwikkeling zou je werkgeluk vergroten.

 

Nieuwe collega’s

Er wordt geklaagd over een te hoge werkdruk. Om de druk op de ketel te verlagen worden nieuwe collega’s aangesteld. Helaas, vanwege de dagelijkse drukte ontbreekt het aan voldoende beschikbare tijd voor een goed inwerktraject, waardoor nieuwe collega’s voelen dat ze aan hun lot over worden gelaten. 

 

Richting en zingeving

Soms stel je jezelf de vraag: ‘Waar gaan we eigenlijk naartoe als organisatie en liggen we nog wel op koers?’. Er zijn zo vaak verschuivingen in de richting en gestelde doelen binnen jouw organisatie, dat je het spoor inmiddels bijster bent. Het ontbreekt in jouw ogen nog weleens aan een gevoel van passie voor het vak wat jullie uitoefenen en dat vind je zonde!

Nut en noodzaak van werkgeluk

Het is voor jou duidelijk, er is werk aan de winkel!. Wij geloven dat dit beter kan! Door onze best practices kunnen we je de kracht laten ervaren van een Great Place to Work®. Werkgeluk is niet voor niets het meest omschreven onderwerp van de afgelopen tijd. Meer weten, lees dan hier verder over de nut en noodzaak van werkgeluk

 

Wat nu?!

In al deze situaties gaan wij met jullie delen hoe we hier als LCG invulling aan geven, met mogelijkheid dit te projecteren op je eigen omgeving.

 • Hoe je van jouw werkomgeving een inspirerende plek kunt maken, waar je met energie naartoe gaat en vandaan komt
 • Hoe je stimuleert dat collega’s elkaar helpen en waar fouten maken als manier van leren wordt gezien
 • Hoe je persoonlijke ontwikkeling belangrijk maakt en hier een praktische invulling aan geeft
 • Hoe een inwerktraject als een feestje voelt
 • Hoe je focus en richting aanbrengt, waarmee je passie voor het werk aanwakkert

 

 

Best practices op het gebied van werkgeluk

Voor de vierde keer op rij hebben we in 2018 de verkiezing tot beste werkgever van Great Place To Work® gewonnen. Een keer is toeval, twee keer is opvallend en drie keer is een patroon. Na de vierde keer mochten we onszelf als voorbeeld zien als aanbieder van werkgeluk, aldus de organisatie van Great Place to Work. We doen dus iets goeds op dit gebied en we willen anderen hierbij graag helpen.

Dáárom zetten wij onze keuken open en geven een unieke inkijk in onze best-practices. Na deze Workshop ga je weg met een rugzak vol inspiratie en ook praktische tips en tricks die je direct in je eigen praktijk kunt inzetten.

 

Schrijf je nu in voor de Workshop Werkgeluk! >  

 

Programma
13.00 – 16.00 uur

Wat mag je verwachten?

 • Inspiratie! Je krijgt antwoord op de vraag: Waarom is LCG een Great Place To Work®?
 • Handvatten: Hoe hebben wij dingen aangepakt en ingericht. En welke zijn van toepassing op jouw organisatie?
 • Aan de slag. We willen jouw verhaal horen en je uitdagen tot eerste kleine stappen.
 • Plezier!

Locatie

De workshop vindt plaats in Igluu, Jansdam 2A, 3512HB Utrecht.

Kosten

Speciaal vanwege de Week van Het werkgeluk, bieden wij deze workshop aan voor €120,- (exclusief BTW). Het aantal plaatsen is beperkt en voor koffie en thee wordt gezorgd.

David Valkenburg – Fennande:

 

“De workshop trapte af met het onderwerp “Waar geloven wij in als het gaat over werkgeluk?”. Volgens LCG, wat bevestigd wordt door de wetenschap, bestaat werkgeluk uit zinvol werk, talenten benutten en plezier. LCG is een organisatie met een cultuur die gericht is op de collega’s en het zo goed mogelijk faciliteren van hun ontwikkeling teneinde blije klanten te realiseren. Met concrete en aansprekende praktijken worden de purpose en kernwaarden geleefd. Oftewel het was een boeiende middag met weer een bak aan inspiratie!”

Workshop Werkgeluk

 

Geïnteresseerd?

Hoe creëer je een geweldige plek om te werken? Laat je inspireren door onze best practices én ervaar de kracht van een Great Place to Work.