Lean Yellow Belt Training

Wil je niet alleen de Lean theorie leren, maar ook de Lean principes kunnen toepassen? Wij geven met veel enthousiasme en energie de driedaagse training Lean Yellow Belt.

 

De training vindt ook plaats in de virtuele classroom.
Op locatie en digitaal dus, de keus is aan jou.
Meer informatie digitale training >

Tijdens deze training leer je de meest gebruikte instrumenten en technieken binnen de Lean filosofie. Aan het einde van deze training kun je er zeker van zijn dat je niet alleen de basisprincipes van Lean kent, maar deze principes ook kunt toepassen binnen je eigen organisatie!

Lean cursus White Belt

Hoe verbeter ik processen in mijn organisatie?

De processen in jouw organisatie kunnen beter. Jij weet dat en je collega’s weten dat ook. Alleen hoe moet je dit aanpakken?! Je hebt behoefte aan wat meer kennis en ervaring. Jij en jouw collega’s hebben al vele projecten de revue zien passeren en niet alles was even succesvol. Het vertrouwen dat je collega’s in nieuwe verbeterinitiatieven hebben is daarmee gedaald, met als gevolg dat:

 • Je heel veel problemen in de organisatie ziet, maar niet weet hoe je het moet oplossen
 • Je vaak hoort ‘ja dat moeten we verbeteren’, maar niemand weet hoe
 • Je vind dat er dingen moeten veranderen, alleen in jouw ogen gaat dat nu heel traag

Je denkt dat moet anders kunnen. Je hebt gelijk, dat kan anders! Met behulp van een Yellow Belt training, vol met theorie en praktijk, ga je kennis maken met de Lean filosofie. Zo leer je de kneepjes van het verbetervak. De Yellow Belt van LCG gaat je helpen. Waarom?

Omdat deze training jou het volgende oplevert:

 • In een veilige leeromgeving leer je niet alleen de theorie van de Lean filosofie, je weet ook hoe je de belangrijkste Lean instrumenten en technieken inzet.
 • Je ziet de mogelijkheden van Lean in jouw eigen organisatie en kunt deze vertalen naar een concreet plan. Zo breng je de theorie ook direct in de praktijk.
 • Je ontdekt de kracht van visualisatie, doordat alles door middel van beeld wordt uitgelegd.
 • In de training behaal je al de eerste concrete resultaten binnen jouw organisatie en daarmee mag je jezelf met recht een Lean expert noemen.
 • Als je actief aanwezig bent geweest en je praktijkopdrachten van voldoende kwaliteit zijn, dan heb je het internationaal erkende Lean Yellow Belt certificaat
 • Én dit alles onder begeleiding van energieke trainers met liefde voor hun vak!

Wil jij je ontwikkelen van de niet-wetende-hoe-je-het-moet-aanpakken naar een krachtige verbeteraar. Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Schrijf je dan nu in voor de Lean Yellow Belt en word een échte Lean expert. De ervaring die je tijdens onze Lean training opdoet, kun je voor altijd toepassen!

Yellow Belt op locatie 

Yellow Belt Digitaal 

Deze training Incompany >

Onze werkwijze

Wij geven de training altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én een extra portie plezier. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers. Bij elk blok hoort een praktijkopdracht, om zo het geleerde direct in de praktijk toe te passen. Tevens is dit een mooie kans om aan elkaar feedback te geven. Zo is er in de training veel ruimte om praktijkervaringen uit te wisselen en dus om van en met elkaar te leren.

De trainingsdagen zijn van 09.00 tot 17.00 uur. Er is geen voorbereiding nodig voor de training. Je krijgt een boek over de basis van Lean.

Wat kun je verwachten

Wat staat je te wachten? We starten deze vierdaagse training ‘Lean Yellow Belt’ met een simulatiespel waarbij je de Lean principes zelf gaat ervaren. Wij zien deze training als een wijnproeverij. Wij behandelen namelijk meerdere instrumenten en technieken, waar je allemaal van mag proeven. We leggen je eerst kort de theorie uit, zodat je er vervolgens zelf mee aan de slag kunt. We maken gebruik van leuke en verschillende werkvormen.

De Waardestroomanalyse, Kaizen, Policy Deployment, 5S en Operationeel Management komen uitgebreid aan bod. Ben je al enthousiast geworden? Schrijf je dan nu in!

Hoe ziet de praktijkopdracht eruit?

Tussen blok één en twee van de training maak je een praktijkopdracht. Deze opdracht bestaat uit het maken van een Waardestroomanalyse, op basis van een bestaande waardestroom binnen jouw organisatie. Je maakt deze analyse samen met een aantal collega’s, meestal ben je er een dagdeel mee bezig. Vervolgens koppel je in blok twee je resultaten terug. Deze praktijkopdracht is verplicht en moet van voldoende kwaliteit zijn om je Lean Yellow Belt certificaat te ontvangen.

Internationaal erkend certificaat

Na het volbrengen van de praktijkopdracht, ontvang je het internationaal erkende Lean Yellow Belt certificaat!

Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Schrijf je dan nu in voor Lean Yellow Belt en wordt een echte Lean expert. De ervaring die je tijdens onze Lean training opdoet, zul je voor altijd kunnen toepassen!

Behaal je Yellow Belt! >

Yellow Belt Digitaal 

Lean Green Belt halen?

Wil je niet alleen de instrumenten leren gebruiken, maar ook weten hoe je anderen in verandering mee kan nemen, ga dan voor de Lean Green Belt. In twee extra trainingsdagen zullen we inzoomen op individueel niveau. Wil je ontdekken hoe je jezelf het beste als Lean veranderaar, gids, projectleider of trainer kunt inzetten binnen jouw organisatie? Dan is de Lean Green Belt training inclusief examen voor jou de beste keuze.

Meer informatie >

Locatie

De digitale training bij jou thuis :). 
Meer informatie digitale training >

 • De training vindt plaats in Conferentiecentrum in Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Dit is de ideale plek voor onze trainingen, het ligt centraal in het land op de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt hier een fijne wandeling maken tijdens de lunchpauze. Kom je met de auto of met het OV? Of wil je blijven slapen? Klik hier voor meer informatie.
 • De fantastische medewerkers van Kaap Doorn zorgen voor een uitstekende lunch en de hele dag door goede koffie, verse thee, onbeperkt fruit, snoep en fris.

Kosten

Dit alles slechts voor een bedrag van €2.050,- (excl. btw).

Het is voor deze training mogelijk om een overnachting (€95,- per nacht excl. btw en incl. toeristenbelasting) en/of diner (€43,- per diner, incl. twee drankjes, excl. btw) bij te boeken. Bij het aanmelden kun je aangeven of je hier gebruik van wilt maken. Geboekte arrangementen kunnen tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de training geannuleerd worden. Daarna zijn er kosten aan verbonden.

“Goed opgezet programma met goede afwisseling in luisteren, doen en energizers.”
Karen Heemstra

“De training is toepasbaar in alle soorten bedrijven. Ontspannen sfeer, humor en feedback wordt op positieve manier gebracht.”
Mascha van Stam

“Enthousiaste, capabele trainers met humor, respect en vertrouwen. Goede afwisseling in interactieve training.”
Fleur van Asten

“Uitstekende voorbereiding van de trainers. De training is daadwerkelijk een feestje en ik heb er veel van geleerd.”
Eva Barrettapiana

“Creatieve invullingen, goede voorbereiding, goede afwisseling, leerzaam en toepasbaar.”
Joke Stappers

Kijk hier voor de data van de digitale training >

Geïnteresseerd?

Wil je niet alleen de Lean theorie leren, maar ook de Lean principes kunnen toepassen? Wij geven met veel enthousiasme en energie de driedaagse training ‘Lean Yellow Belt’.