José Franken

José Franken

José werkt als Lean consultant en trainer samen met de Lean Consultancy Group.

 

Sinds 2003 is José bezig met het implementeren van de Lean filosofie binnen diverse organisaties. In eerste instantie heeft zij als ICT-manager Lean binnen haar eigen afdeling mogen (moeten) implementeren. Na deze ervaring is zij, besmet met het Lean-verbeter-virus, verder gegaan als changemanager, programmamanager, trainer en coach binnen Lean verbetertrajecten. In de afgelopen jaren heeft zij veel verschillende sectoren bedrijven begeleid en mensen opgeleid op het gebied van Lean. Onder andere banken en verzekeringen, FMCG, energiesector, bouw en utilities, metaal en voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast is zij als docent verbonden aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en verzorgt ze diverse lessen op het gebied van Lean en changemanagement.

 

José heeft informatica gestudeerd aan de Universiteit Twente, aangevuld met de lerarenopleiding en is opgeleid Lean change management, NLP en gecertificeerd MBTI trainer. De brede ervaring (inclusief blauwe plekken) in veel verschillende type bedrijven heeft ervoor gezorgd dat zij in staat is een organisatie en haar mensen snel te doorgronden, en de best passende verbeterroute kan kiezen.

 

Mensen maken een verandering succesvol. Door de medewerkers actief betrokken te krijgen bij de verandering ontstaat het best blijvende resultaat. Vanuit de gedachte “to make people think again” ondersteunt José, als enthousiasmerend regisseur, een organisatie op weg naar succes. Het overdragen van kennis en vaardigheden, het overbruggen van weerstand en het laten groeien van mensen, zijn voor haar de basisgedachten om vanuit te werken.